Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Έλληνες φοβήθηκαν από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Έλληνες φοβήθηκαν από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»
O πρόεδρος της Τουρκίας έριξε λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μια ημέρα πριν την αυλαία της «Γαλάζιας Πατρίδας», της άσκησης στην οποία η Τουρκία έδωσε ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς επιθυμούσε να στείλει μήνυμα για το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Τουρκίας έριξε λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο 24 ΤV o Ερντογάν αναφέρθηκε στην άσκηση ως «Γαλάζια Θάλασσα» και είπε «Περίπου 120 πλοία μας συμμετείχαν στην άσκηση και οι Έλληνες φέρεται να τρόμαξαν. Μα εμείς δεν κάναμε την άσκηση εναντίον σας!».

«Ένας στρατιωτικός λαός θα κάνει ασκήσεις στις θάλασσες του. Τώρα ξύπνησαν οι Έλληνες και πραγματοποιούν κατά την άποψη τους ασκήσεις στα νησιά. Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα κάποιο φόβο. Αλλά είμαστε έτοιμοι πάντα» είπε.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, o κ. Ερντογάν εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να ψάχνει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε δε ότι εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή για έρευνες και γεωτρήσεις, εννοώντας ενδεχομένως το Κατάρ ή/και τις ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία διαθέτει ένα πλοίο που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα τα 16 γεωτρύπανα παγκοσμίως που μπορούν να φτάσουν σε εξαιρετικά μεγάλο βάθος. «Το πήραμε σε καλή τιμή. Και οι έρευνές μας συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Αλλά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα δυστυχώς ενοχλήθηκε ακόμη κι από αυτές τις έρευνες. Τα πλοία μας σύντομα θα μπορούμε να τα νοικιάζουμε και σε άλλες χώρες. Και από αυτήν την ενοικίαση, σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτά τα πλοία θα μπορούν να αυτό-χρηματοδοτούνται».

O Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία δίνει αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο τρομοκράτης, ακόμη και Γάλλος και Έλληνας να είναι, θα στρέψει το όπλο της ακόμη και σε εκείνους. «Δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιος είναι Κούρδος, Γάλλος, Έλληνας ή Αυστραλός. Όποιος στρέφει το όπλο του κατά του στρατιώτη μου, θα το στρέφουμε κι εμείς εναντίον του».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider