ΝΔ για Σταθάκη: «Το Πόθεν Έσχες, η ασυλία και οι δήθεν…»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ για Σταθάκη: «Το Πόθεν Έσχες, η ασυλία και οι δήθεν…»

«Το Πόθεν Έσχες, η ασυλία και οι δήθεν…»

«Για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη θέμα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται “δήθεν”» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το Πόθεν Έσχες και την ασυλία του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

«Τη μια μέρα κραδαίνουν την “πύρινη ρομφαία” της διαφάνειας και την άλλη τη σβήνουν. Το έπραξαν δύο φορές χθες, για τον κ. Σταθάκη. Την πρώτη, αρνήθηκαν να άρουν την ασυλία του για κατηγορία που αφορά στη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τη δεύτερη, έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του με τις “ξεχασμένες” καταθέσεις 1,8 δισ. ευρώ και τις αδήλωτες συμμετοχές σε 36 ακίνητα».


«Για τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, η διαφάνεια αφορά μόνο στους άλλους και ποτέ στους ίδιους. Είναι έκθετοι», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής έβαλε στο αρχείο την υπόθεση ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας, καθώς δεν προέκυψε θέμα ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων και των ακινήτων του.

Η απόφαση ελήφθη, με εισήγηση των τεσσάρων δικαστών που μετέχουν στην Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν και δύο εκ των τριών πολιτικών προσώπων, ενώ ένα εξ αυτών μειοψήφησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider