«Ανώμαλη προσγείωση» για τη Lufthansa – Ζημιές 2,1 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανώμαλη προσγείωση» για τη Lufthansa – Ζημιές 2,1 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο
Τον Απρίλιο, η επιβατική κίνηση της Lufthansa κατέγραψε ελεύθερη πτώση 98,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ο γερμανικός αερομεταφορέας δεν αναμένει αποκλιμάκωση της τρέχουσας κρίσης πριν το 2023.

Σημαντική διεύρυνση ζημιών κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 η Lufthansa, καθώς τα οικονομικά της μεγέθη δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, ωθώντας τον γερμανικό αερομεταφορέα να λάβει κρατικό πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με το CNBC, η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε, για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, καθαρές ζημιές ύψους 2,1 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 342 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο – πρώτο – τρίμηνο του 2019.

Η επιβατική κίνηση κατέγραψε πτώση 26% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η κρίση του κορονοϊού έπληξε σφόδρα το σύνολο των αερομεταφορών, καθηλώνοντας στο έδαφος τους στόλους των αεροπορικών εταιρειών, όταν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη έκλεισαν τα σύνορά τους, προσπαθώντας να βάλουν «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η αρχική ημερομηνία ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας ήταν η 30η Απριλίου 2020, ωστόσο η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της Lufthansa.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ενδείξεις για βαρύ πλήγμα στα οικονομικά μεγέθη του γερμανικού αερομεταφορέα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, η επιβατική κίνηση της Lufthansa κατέγραψε ελεύθερη πτώση 98,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς διακόπηκαν οι πτήσεις παγκοσμίως.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας δεν αναμένει αποκλιμάκωση της τρέχουσας κρίσης πριν το 2023.

Να σημειωθεί εδώ ότι από τις αρχές του 2020, η μετοχή της Lufthansa μετρά απώλειες άνω του 42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider