Emirates: Προγραμματισμένες πτήσεις σε εννέα πόλεις από 21 Μαΐου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Προγραμματισμένες πτήσεις σε εννέα πόλεις από 21 Μαΐου
Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει επίσης συνδέσεις στο Ντουμπάι για ταξιδιώτες ανάμεσα στη Βρετανία και την Αυστραλία.

Προγραμματισμένες πτήσεις σε εννέα πόλεις σχεδιάζει από τις 21 Μαΐου η Emirates.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της, σχεδιάζει την πραγματοποίηση πτήσεων από το Ντουμπάι στο Χίθροου του Λονδίνου, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Σικάγο, το Τορόντο, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει επίσης συνδέσεις στο Ντουμπάι για ταξιδιώτες ανάμεσα στη Βρετανία και την Αυστραλία.

Αύξηση κερδών κατά 21% παρά την πτώση εσόδων

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, η Emirates κατέγραψε αύξηση κερδών για 32ο συνεχόμενο έτος, παρά την πτώση εσόδων λόγω των μειωμένων λειτουργιών κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου κλεισίματος του αεροδιάδρομου στο αεροδρομίου του Ντουμπάι το πρώτο τρίμηνο του έτους αλλά και του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, ο οποίος μηδένισε σχεδόν τις εμπορικές πτήσεις στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος, η Emirates κατέγραψε αύξηση κερδών κατά 21%. Τα κέρδη ανήλθαν στα 288 εκατ. δολάρια παρά την μείωση της τάξης του 6% στα έσοδα (25,1 δισ. δολάρια), εξαιτίας της προσωρινής αναστολής των επιβατικών πτήσεων τον Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης χωρητικότητας μειώθηκε (σε 59 δισ. ATKM - Αvailable tone kilometers), με αμετάβλητο το μέγεθος του στόλου των αεροσκαφών.

H αεροπορική εταιρεία μετέφερε την τρέχουσα χρονιά 56,2 εκατομμύρια επιβάτες, λιγότερους κατά 4% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο ο συντελεστής φόρτωσης αυξήθηκε στο 78,5%, έναντι του 76,8% που ήταν το περασμένο έτος, λόγω της μείωσης και της ενοποίησης της χωρητικότητα κατά το κλείσιμο για 45 ημέρες του αεροδιαδρόμου του DXB. Αυτό σε συδνυασμό με τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων συνέβαλε στην αύξηση κατά 21% των κερδών της αεροπορικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider