Στην κινεζική «μαύρη λίστα» των εφαρμογών βάζει το Πεκίνο το TripAdvisor

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην κινεζική «μαύρη λίστα» των εφαρμογών βάζει το Πεκίνο το TripAdvisor

Μαύρη λίστα για εφαρμογές δημιουργεί η Κίνα εντάσσοντας σε αυτή 105 εφαρμογές μεταξύ των οποίων και αυτή του Trip Advisor.

Σύμφωνα με δήλωση της διοίκηση του κυβερνοχώρου της Κίνας, αφαιρούνται 105 εφαρμογές που θεωρούνται παράνομες, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιωτικού γίγαντα με έδρα στη Μασαχουσέτη, στην προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να «καθαρίσει» το Διαδίκτυο.

Αρκετές από τις εφαρμογές ανήκαν σε τοπικές κινεζικές επιχειρήσεις και σύμφωνα με τις αρμόδιες κινεζικές αρχές η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της ευρείας εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει.

Δεδομένου ότι η εν λόγω εκστρατεία αποσκοπεί στην εξάλειψη περιεχομένου που σχετίζεται με παράνομη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της άσεμνης φρασεολογίας, της πορνογραφίας, της πορνείας, της βίας, της απάτης ή του τζόγου, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές γιατί το TripAdvisor εντάχθηκε στην εν λόγω λίστα.

Παρά την απόφαση που αναμεταδίδει το CNN, μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ο ιστότοπος του Tripadvisor ήταν ακόμα προσβάσιμος στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινέζοι χρήστες του διαδικτύου εδώ και καιρό έχουν αποκλειστεί από δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών δικτύων των ΗΠΑ, όπως Facebook και Twitter, με το «Μεγάλο Τείχος προστασίας» της κινεζικής κυβέρνησης να μεγαλώνει διαρκώς.

Η εν λόγω απόφαση άλλωστε θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα επεισόδιο του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου που μαίνεται κυρίως σε τεχνολογικό επίπεδο, με τα τελευταία επεισόδια να αφορούν την δημοφιλή εφαρμογή Tik Tok.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider