Και οnline φαρμακείο ανοίγει η Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και οnline φαρμακείο ανοίγει η Amazon
Ντεμπούτο κάνει σήμερα η νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ.

Στον κλάδο των online φαρμακείων ξεκινά να δραστηριοποιείται η Amazon, ανακοινώνοντας την λειτουργία του δικού της διαδικτυακού φαρμακείου στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το φαρμακείο του διαδικτυακού κολοσσού επιτρέπει στους πελάτες να συγκρίνουν τις τιμές καθώς αγοράζουν φάρμακα μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής της εταιρείας. Επιπλέον οι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν είτε ολόκληρο το ποσό, είτε το μέρος αυτού που δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό τους φορέα, ενώ θα υπάρχουν και σημαντικές εκπτώσεις για τα μέλη του προγράμματος πιστότητας Prime.

Η απόφαση αναμένεται να ενισχύσει το e-shop PillPack το οποίο η Amazon απέκτησε το 2018 και σκοπεύει να διατηρήσει προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες που χρειάζονται προκαθορισμένες δόσεις πολλών φαρμάκων. Αλλωστε στα δύο αυτά χρόνια που μεσολάβησαν από την απόκτηση της PillPack μέχρι σήμερα, ο αμερικανικός κολοσσός φρόντισε να εξασφαλίσει άδειες διανομής συνταγογραφούμενων φαρμάκων για διάφορες αμερικανικές πολιτείες, κάτι που προδιέγραφε την επέκτασή της στην εν λόγω αγορά.

Η νέα δραστηριότητα της εταιρείας εκτιμάται ότι θα εντείνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό με γνωστούς λιανοπωλητές φαρμάκων όπως η Walgreens, η CVS και Walmart. Να υπενθυμίσουμε ότι η Amazon.com η οποία ξεκίνησε ως online βιβλιοπωλείο και έχει εξελιχθεί σε κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, διευρύνοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εργατικά συνδικάτα και ρυθμιστικές αρχές για το μέγεθος και τη δεσπόζουσα θέση της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider