Αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft ο Μπιλ Γκέιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft ο Μπιλ Γκέιτς
Αποχωρεί από το ΔΣ της Microsoft o Μπιλ Γκέιτς

Σε μια απόφαση «σταθμός» o συνιδρυτής του τεχνολογικό κολοσσού της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Παράλληλα ο Γκέιτς αποχωρεί και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρεία Berkshire Hathaway.

«Πήρα αυτή την απόφαση να αποχωρήσω από τα δύο Διοικητικά Συμβούλια -Microsoft και Berkshire Hathaway - για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δράσεις, όπως είναι η παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η ισχυρή δέσμευσή μου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς στο LinkedIn.

«Η ηγεσία των εταρειών Berkshire και Microsoft δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη, οπότε είναι καιρός να γίνει αυτό το βήμα».

Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως.

«Ήταν μια τεράστια τιμή και προνόμιο που δουλέψαμε και μαθαμε από τον Μπιλ Γκίετς όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο CEO της Microsoft Satya Nadella.

Ο ιδρυτής της Microsoft αύξησε την περιουσία του κατά 54,6 δισ. δολάρια την περασμένη δεκαετία, όμως επέλεξε να πουλήσει και να χαρίσει την πλειοψηφία των μετοχών του στον τεχνολογικό γίγαντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider