Η Amazon «μπλόκαρε» 1 εκατομμύριο υποτιθέμενα «φάρμακα» για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon «μπλόκαρε» 1 εκατομμύριο υποτιθέμενα «φάρμακα» για τον κοροναϊό
H Amazon έχει βρεθεί αντιμέτωπη με εξονυχιστικούς ελέγχους για προσφορές στην πλατφόρμα της που σχετίζονται με την υγεία, στη σκιά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Μπλόκο» σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο προϊόντα επέβαλε στην πλατφόρμα της η Amazon.com.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, απαγόρευσε από την πλατφόρμα της περισσότερα από 1 εκατομμύριο προϊόντα, τα οποία διατίθεντο προς πώληση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς «ισχυρίζονταν ανακριβώς ότι θεραπεύουν τον κοροναϊό ή προφυλάσσουν από τον ιό».

Εξονυχιστικοί έλεγχοι

Το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στον κόσμο έχει βρεθεί αντιμέτωπο με εξονυχιστικούς ελέγχους για προσφορές στην πλατφόρμα του που σχετίζονται με την υγεία, στη σκιά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ιταλία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές στο διαδίκτυο για απολυμαντικές γέλες και μάσκες προστασίας καθώς πλήττεται από το μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού στην Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει χώρος για αισχροκέρδεια στην Amazon»

«Δεν υπάρχει κανένας χώρος για αισχροκέρδεια στην Amazon», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας πως οι πληροφορίες των προϊόντων πρέπει να είναι ακριβείς και γνωστοποιώντας ότι η Amazon μπορεί να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της προσφορές που πλήττουν την εμπιστοσύνη των πελατών, όπως όταν η τιμολόγηση «είναι σημαντικά υψηλότερη από τις πρόσφατες τιμές που προσφέρονται στην Amazon ή εκτός αυτής».

Η εταιρεία τόνισε ότι παρακολουθεί τις ραγδαίες αυξήσεις τιμών και τους ψευδείς ισχυρισμούς μέσω ενός συνδυασμού αυτοματοποιημένης και χειροκίνητης εξέτασης των καταχωρίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider