Κρατική επιχορήγηση 900 εκατ. δολαρίων στην Space X για «διαστημικό» ίντερνετ στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρατική επιχορήγηση 900 εκατ. δολαρίων στην Space X για «διαστημικό» ίντερνετ στις ΗΠΑ

«Λύση» στο μεγάλο πρόβλημα του αργού ίντερνετ στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα φέρουν οι κρατικές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προς τους κυριότερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η FCC θα ενισχύσει με 9 δισ. δολάρια τους παρόχους ίντερνετ στις ΗΠΑ, για να βοηθήσει τις ιδιωτικές εταιρείες να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την ποιότητα και την ταχύτητα του internet σε περιοχές των ΗΠΑ που πάσχουν από γραμμές χαμηλής ταχύτητας και περιοχές που δεν διαθέτουν καθόλου γραμμές σταθερού internet, με χρονικό περιθώριο δεκαετίας.

«Έκπληξη» από την Space X

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, έκπληξη προκαλεί η επιχορήγηση ύψους 900 εκατ. δολαρίων της διαστημικής εταιρείας Space X του Έλον Μασκ, για να φέρει.... διαστημικό internet στις απομακρυσμένες περιφέρειες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, το τεράστιο αυτό ποσό θα μοιραστεί μεταξύ των παραδοσιακών παρόχων, όπως η Charter η οποία θα λάβει περισσότερα από 1,2 δισ. δολάρια και η Rural Electric Cooperative Consortium η οποία θα λάβει 1,1 δισ. δολάρια.

Το πρόβλημα του αργού ή ακόμα και ανύπαρκτου internet στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι μεγάλο, αφού αφορά σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς, περί τα 21 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Ενώ, η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να έχει επιδεινώσει σημαντικά το πρόβλημα, εξαιτίας των αυξημένων ποσοστών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider