Έλον Μασκ: «Έπεσε» στην 3η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων - Έχασε 8,9 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: «Έπεσε» στην 3η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων - Έχασε 8,9 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Μόλις μία μέρα «άντεξε» ο Έλον Μασκ στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με την ενημερωμένη κατάταξη του Forbes.

Ο CEO της Tesla έχασε 8,9 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων «βυθίστηκε». Την απότομη πτώση προκάλεσε η έκθεση αναλυτών της JP Morgan η οποία έκανε λόγο για «υπερτιμημένες» μετοχές.

Συγκεκριμένα, η έκθεση των τραπεζικών αναλυτών προειδοποιούσε τους επενδυτές να αποφύγουν τη μετοχή της Tesla, πριν εισαχθεί στον S&P 500 Index στις 21 Δεκεμβρίου 2020, χαρακτηρίζοντας την «δραματικά υπερτιμημένη».

Ως αποτέλεσμα, μέχρι το κλείσιμο της Wall Street, οι μετοχές της Tesla είχαν καταγράψει πτώση σχεδόν 7%, «ρίχνοντας» την προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ στα 135,8 δισ. δολάρια.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 8/12, οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1,3%, ωθώντας την περιουσία του Μασκ κατά 1,6 δισ. δολάρια, στα 144,7 δισ. δολάρια. Αυτό τον κατέστησε - προσωρινά - πλουσιότερο από τον Αρνό, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 144,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider