Πιλοτική διανομή του εμβολίου της Pfizer για να λυθούν τα προβλήματα της θερμοκρασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιλοτική διανομή του εμβολίου της Pfizer για να λυθούν τα προβλήματα της θερμοκρασίας
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, για αυτή την πιλοτική διανομή επελέγησαν το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νιου Μέξικο και το Τενεσί.

Σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα της Pfizer για το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία επιδιώκει να «λύσει» τα προβλήματα στη θερμοκρασία που προκαλούνται κατά τη διανομή του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες πως είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της COVID-19, πρέπει να αποστέλλεται και να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, για αυτή την πιλοτική διανομή επελέγησαν το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νιου Μέξικο και το Τενεσί, αφού ελήφθησαν υπόψη το συνολικό μέγεθος, η διαφοροποίηση του πληθυσμού, η υποδομή ανοσοποίησης, αλλά και η ανάγκη να προσεγγιστούν τα άτομα σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Οι τέσσερις αυτές πολιτείες δεν θα λάβουν τις δόσεις του εμβολίου νωρίτερα από άλλες πολιτείες επειδή συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα, ούτε θα έχουν κάποια διαφορετική μεταχείριση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider