Ακυρωμένες πτήσεις και ταλαιπωρία με φόντο το νεό φονικό ιό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακυρωμένες πτήσεις και ταλαιπωρία με φόντο το νεό φονικό ιό
Ο νέος κοροναϊός οδηγεί κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρίες να προσφέρουν δωρεάν ακύρωση κρατήσεων στους πελάτες τους.

Δωρεάν ακυρώσεις προσφέρουν οι κινεζικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων, όπως η Trip.com και η Fliggy του ομίλου Alibaba, με φόντο το νέο κοροναϊό του έχει θέσει σε συναγερμό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν δωρεάν ακυρώσεις για κρατήσεις που έγιναν για τη Βουχάν, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την επιδημία που έχει ξεσπάσει στην πόλη της κεντρικής Κίνας.

Παράλληλα και οι εταιρείες Meituan Dianping και Qunar.com, ανέφεραν πως θα προσφέρουν δωρεάν ακυρώσεις και σε χρήστες που έχουν τεθεί σε καραντίνα ή έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό.

300 άνθρωποι φορείς του νέου ιού

Έως σήμερα, σχεδόν 300 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με τον νέο ιό και 6 έχουν χάσει τη ζωή τους, με τη συντριπτική τους πλειονότητα στην Κίνα και τους περισσότερους εξ αυτών στην Βουχάν, μια πόλη 11 εκατ. κατοίκων. Αυτό έχει προκαλέσει φόβους στους ταξιδιώτες καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν για τις διακοπές της κινεζικής πρωτοχρονιάς αυτή την εβδομάδα.

Οι διακοπές αυτές είναι παραδοσιακά η υψηλή περίοδος για τον τουρισμό και τις εταιρίες λιανικών πωλήσεων στην Κίνα και το εξωτερικό. Ωστόσο, η επιβεβαίωση από τις υγειονομικές αρχές ότι ο ιός εξαπλώνεται και μέσω ανθρώπινης επαφής και οι προειδοποιήσεις για υψηλή επαγρύπνηση προκαλούν τέτοιες ανησυχίες, ώστε πολλοί θα επιλέξουν θα παραμείνουν σπίτι τους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας.

Οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων ανακοίνωσαν ότι οι κινεζικές αρχές πολιτικής αεροπορίας και σιδηροδρόμων δεν έχουν ακόμα καθορίσει μια ειδική πολιτική ακυρώσεων αλλά ότι θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών που θέλουν να ακυρώσουν το ταξίδι τους. Κάποιοι ταξιδιώτες δήλωσαν στο Reuters ότι δεν το διακινδυνεύουν.

Πλήγμα για την οικονομία της περιοχής

Οι μετοχές των εταιρειών διαχείρισης ξενοδοχείων, αναψυχής και ψυχαγωγίας, αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων εστίασης έχουν καταγράψει βουτιά τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ανησυχιών ότι οι τριγμοί θα εξαπλωθούν ευρύτερα. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες, οι πλατφόρμες διαδικτυακών αγορών και οι εταιρείες διανομής θα ευνοηθούν περισσότερο εάν μείνουν σπίτι τους περισσότεροι άνθρωποι.

Τουλάχιστον εννέα κινεζικές αεροπορικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει πολιτικές που επιτρέπουν σε ταξιδιώτες που βρίσκονται σε καραντίνα ή έχουν διαγνωστεί με τον ιό να επαναπρογραμματίσουν ή να ακυρώσουν τις πτήσεις τους δωρεάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider