Πολιτείες «μνηστήρες» διεκδικούν τα κεντρικά γραφεία της Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το

Δύο τοποθεσίες αναμένεται να διαλέξει η Αmazon για τα νέα κεντρικά γραφεία που ετοιμάζει, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είχε ανακοινώσει ήδη από την προηγούμενη χρονιά τα σχέδιά του να επενδύσει 5 δισ. δολάρια για την δημιουργία δύο εδρών της εταιρείας και για προσλήψεις περίπου 50.000 ατόμων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον διαφόρων πόλεων στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε 20 «φιναλίστ» και διευκρίνισε ότι θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία προχωρά στην κίνηση αυτή – δηλαδή στην δημιουργία δύο κεντρικών εγκαταστάσεων – αρχικά για να μην αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να βρει καταρτισμένο τεχνολογικά προσωπικό. Κάποιοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι ένας ακόμα λόγος είναι να αποφύγει την αρνητική κριτική ότι «κατακτά» μια ολόκληρη περιοχή με το που εγκαθίσταται σε αυτή. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει πυροδοτήσει μια οικονομική έκρηξη στο Σιάτλ όπου και δραστηριοποιείται κι αρκετές φορές κρίνεται υπαίτια για κυκλοφοριακά προβλήματα, για την άνοδο των τιμών των ενοικίων και άλλα τέτοια που δυσχεραίνουν όσους κατοίκους της περιοχής δεν εργάζονται σε αυτή.

«Κοιτάζοντας το Σιάτλ κατανοεί κανείς τον θετικό αντίκτυπο της επιχείρησης στην καθημερινή ζωή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η διόγκωση της εταιρείας δεν ευθύνεται και για κάποια "προβλήματα"» αναφέρει ο Μάικλ Λούις, της μεσιτικής εταιρείας SunTrust Robinson Humphrey Inc. «Μπορείτε εύκολα να δείτε τις επιπτώσεις της ανάπτυξή της Amazon στο υψηλό κόστος ζωής στο Σιάτλ» συμπληρώνει.

Δημοσίευμα της Washington Post από την άλλη, αναφέρει ότι η Amazon βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με την πολιτεία της Βιρτζίνια, χωρίς όμως η ίδια να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Κάποιες από τις πιθανές υποψήφιες πόλεις γειτνιάζουν μεταξύ τους γεγονός που θα διευκολύνει την εταιρεία. Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται Νέα Υόρκη, Νιούαρκ και Νιου Τζέρσεϊ, Ουάσινγκτον και Βόρεια Βιρτζίνια, Μοντγκόμερι και Μέριλαντ.

Η Amazon θα διαλέξει μια περιοχή και στη συνέχεια θα διαπραγματευτεί με τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις για τα φορολογικά κίνητρα που θα της δώσουν, γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει αρκετές επιλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider