Ένα «οικονομικό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα ξεπερνάει σε πωλήσεις την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα «οικονομικό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα ξεπερνάει σε πωλήσεις την Tesla
Το αυτοκίνητο «πόλης», τον Ιανουάριο κατέγραψε σχεδόν τις διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, στην Κίνα. 

Λέγεται Hong Guang Mini και κοστίζει μόλις 4.500 δολάρια. Πρόκειται για το οικονομικό κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ξεπερνά σε πωλήσεις τον «ανταγωνισμό» στην Κίνα.

Σύμφωνα με το BBC, το αυτοκίνητο «πόλης», τον Ιανουάριο κατέγραψε σχεδόν τις διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, στην Κίνα.

Όπως αναφέρεται το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς και η αναβαθμισμένη εκδοχή του - η οποία κοστίζει λίγο πάνω από 5.000 δολάρια - προωθούνται ως «εργαλείο μετακίνησης» και κατασκευάζεται από την σύμπραξη εταιρειών SAIC-General Motors - Wuling, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως Wuling.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να υστερεί έναντι αυτών της Tesla όσον αφορά στην μπαταρία, την ποικιλία και την επίδοση, όμως το χαμηλό κόστος και η ευκολία που παρέχει, το έχουν κάνει ένα από τα best sellers στην κατηγορία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider