Στη Γερμανία ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Γερμανία ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla
Το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αμερικανικής Tesla στην Ευρώπη θα εγκατασταθεί στο Βερολίνο, όπως δήλωσε ο Ίλον Μασκ

Μετά την Κίνα, τώρα η Tesla ετοιμάζεται να ανοίξει και το πρώτο της εργοστάσιο επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, παραλαμβάνοντας το βραβείο Golden Steering Wheel από τη γερμανική εφημερίδα «Build», το πρώτο εργοστάσιό στην Ευρώπη, της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο.

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του θα χτίσει ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Στο βερολινέζικο εργοστάσιο, κοντά στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της πόλης, θα παράγονται τα Model 3 και Model Υ της Tesla, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times και του πρακτορείο Reuters, ενώ η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλον Μασκ είχε εδώ και καιρό δηλώσει ότι η Tesla θα δημιουργήσει ένα γιγα-εργοστάσιο στην Ευρώπη (γνωστό ως Gigafactory 4), μετά την επέκταση της στην Κίνα, όπου έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή του Model 3 στη Σαγκάη.

«Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το γιγα-εργοστάσιο της Ευρώπης στη Γερμανία», ανέφερε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι στη χώρα αυτή έχουν κατασκευασθεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, που ειδικεύεται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Από την άλλη, η Tesla ήδη δέχεται σκληρό ανταγωνισμό από τη γερμανική Volkswagen, που έχει στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παράγοντας πάνω από 22 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία. Το νέο της Porsche Taycan θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model 3.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider