Ο «χρησμός» της BlackRock για τις αγορές – «Βλέπει» ράλι, όχι όμως τόσο ισχυρό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «χρησμός» της BlackRock για τις αγορές – «Βλέπει» ράλι, όχι όμως τόσο ισχυρό

Ο Larry Fink, ο πασίγνωστος διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Blackrock, μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box του CNBC δήλωσε ότι αναμένει οι μετοχές να συνεχίσουν το ράλι τους το 2021.

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο είπε ότι η αγορά δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν στα τέλη του περασμένου έτους.

«Βλέπουμε επίμονα επενδυτές σε όλο τον κόσμο να επενδύουν λιγότερο», δήλωσε ο Fink καθώς η BlackRock ανέφερε ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν σε ρεκόρ 8,68 τρισ. δολάρια. «Και οι καλύτερες πηγές μακροπρόθεσμων assets είναι οι μετοχές και πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στον ιδιωτικό τομέα», προσέθε χαρακτηριστικά. «Η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, σε συνδυασμό με την πιθανή διατήρηση των διευκολυντικών μέτρων, θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ράλι των διεθνών χρηματαγορών» συνέχισε ο ίδιος.

Ο Fink είπε ότι αναμένει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι ισχυρότερο για την αγορά από το πρώτο εξάμηνο, λόγω της ευρείας διάθεσης των εμβολίων Covid-19, επιτρέποντας την επανάληψη περισσότερης οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό «θα είναι ένα ισχυρό συστατικό για την ανάπτυξη προς τα εμπρός», πρόσθεσε. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock αυξήθηκαν σε ρεκόρ 8,68 τρισ. δολαρίων στο τέλος του τριμήνου, από 7,43 τρισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider