Τι συμβουλεύει ο δικηγόρος του Μπέρνι Μέιντοφ τον Σαμ Μπανκμαν-Φριντ του FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συμβουλεύει ο δικηγόρος του Μπέρνι Μέιντοφ τον Σαμ Μπανκμαν-Φριντ του FTX
Μία μοναδική συμβουλή έχει για τον έκπτωτο «πρίγκηπα» της αγοράς κρύπτο, Σαμ Μπανκμαν-Φριντ, ο Άιρα Σόρκιν, πάλαι ποτέ δικηγόρος του Μπέρνι Μέιντοφ, του «εγκεφάλου» πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Wall Street.

Μία μοναδική συμβουλή έχει για τον έκπτωτο «πρίγκηπα» της αγοράς κρύπτο, Σαμ Μπανκμαν-Φράιντ, ο Άιρα Σόρκιν, πάλαι ποτέ δικηγόρος του Μπέρνι Μέιντοφ, του «εγκεφάλου» πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Wall Street.

Και η συμβουλή αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι σχετικά απλή: Να σιωπήσει. Ο Σόρκιν τόνισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος με το μιντιακό τσίρκο συνεχιζόμενων απολογιών του Μπανκμαν- Φράιντ για την κατάρρευση της FTX. Με τις αμερικανικές αρχές να έχουν αρχίσει ενδελεχή έρευνα στο τι και πως οδήγησε στο άδοξο τέλος της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων, ο Μπανκμαν – Φριντ έχει επιδοθεί σε σερί συνεντεύξεων σε αμερικανικά μέσα από εφημερίδες έως τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς νιώθει «πως έχει καθήκον να εξηγήσει τι έκανε».

Ο Σόρκιν εξήγησε πως το πρώην στέλεχος θα πρέπει να αρχίσει να ακούει τους δικηγόρους του και να σταματήσει αμέσως τις συνεντεύξεις. «Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει: να μη μιλάει» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα καταφέρει να πείσει την κοινή γνώμη. Οι μόνοι που θα ακούσουν τι λέει είναι οι ρυθμιστικές αρχές και οι εισαγγελείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Binance «αποβιβάζεται» στην αγορά της Ιαπωνίας

Κρυπτονομίσματα: Ακόμα ένα «κανόνι» μετά την FTX - Πτώχευσε και η BlockFi με αξία 4,8 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider