«Έκλεισε» η συμφωνία των 3,1 δισ. δολαρίων μεταξύ Uber και Careem

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έκλεισε» η συμφωνία των 3,1 δισ. δολαρίων μεταξύ Uber και Careem
Uber και Careem χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη συναλλαγή που έχει συμβεί ποτέ στον τομέα της τεχνολογικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή.

Η Uber «έκλεισε» την πολυπόθητη συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνίστριας εταιρείας Careem με 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κοινή επίσημη των δύο εταιρειών την Τρίτη.

Η Careem που εδρεύει στο Ντουμπάι, ιδρύθηκε το 2012 και έχει στο πορτοφόλιο της περισσότερους από 30 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ στο δίκτυο της περιλαμβάνονται 120 πόλεις σε όλη τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία, από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν.

Οι εταιρείες χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη συναλλαγή που έχει συμβεί ποτέ στον τομέα της τεχνολογικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή.

Στα άμεσα σχέδια της Uber είναι η πολύ-αναμενόμενη είσοδος της στο χρηματιστήριο, με τις οικονομικές εκθέσεις να εκτιμούν την επιχείρηση στα 120 δισ. δολάρια. Αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσφορές, εταιρείας τεχνολογίας, στην ιστορία.

Η εξαγορά, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε κανονιστική έγκριση, αποτελείται από 1,7 δισ. δολάρια σε μετατρέψιμα ομόλογα και 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider