Χωρίς απαγόρευση η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ενόψει Πάσχα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς απαγόρευση η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ενόψει Πάσχα

Αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, ανακοινώθηκε πως δεν θα ισχύσει η απαγόρευση που είχε προβλεφθεί για την πασχαλινή περίοδο.

Δεν θα υπάρξει έξοδος των εκδρομέων

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β' 58), η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών που είχε προβλεφθεί κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων, δεν θα ισχύσει.

Αιτία το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19. Συνεπώς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας και επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα τροφοδοσίας της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider