Ο Τραμπ θέτει σκληρό δίλημμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ θέτει σκληρό δίλημμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ένα «σκληρό» δίλημμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προτείνοντας τους να ανοίξουν νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ αν θέλουν να αποφύγουν τη δασμολογική πολιτική που επιβάλλει ο ίδιος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ένα «σκληρό» δίλημμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προτείνοντας τους να ανοίξουν νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ αν θέλουν να αποφύγουν τη δασμολογική πολιτική που επιβάλλει ο ίδιος. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News ο Τραμπ υπογράμμισε πως περιμένει να διατηρηθούν οι δασμοί ύψους 25% στα ευρωπαϊκά ελαφρά φορτηγά, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα για τους δασμούς στα αυτοκίνητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ανακωχή από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί έτσι σταθερά στο τραπέζι την απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα, τα οποία θα κατέφεραν μεγάλο πλήγμα στην γερμανική οικονομία και όχι μόνο.

«Η Ε.Ε. ειλικρινά μας φέρεται το ίδιο άσχημα με την Κίνα» δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News, δίνοντας το στίγμα του κλίματος που επικρατεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider