Guardian: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Έλον Μασκ κάνει δωρεές στους συγγενείς του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guardian: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Έλον Μασκ κάνει δωρεές στους συγγενείς του
Το Ίδρυμα Musk έχει εκταμιεύσει πάνω από 54 εκατ. δολάρια σε 15 χρόνια λειτουργίας και κάποια από αυτά έχουν πάει στο σχολείο των παιδιών του και στην οργάνωση του αδελφού του.

Ο Έλον Μασκ είναι σαφώς μία από τις πιο αμφιλεγόμενες παρουσίες στον επιχειρηματικό κόσμο και πολλές φορές αποφάσεις ή δηλώσεις του ακροβατούν στα όρια του «προκλητικού».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, μάλλον δεν είναι έκπληξη ότι το όνομά του φαίνεται να εμπλέκεται σε μια... περίεργη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έγγραφα αποκαλύπτουν πως πολλές από τις δωρεές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του δισεκατομμυριούχου έγιναν με σκοπό να επωφεληθεί - έμμεσα - η οικογένειά του.

Επίσης, αναφέρει ότι το Ίδρυμα έχει δώσει περισσότερα χρήματα στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης από ό,τι σε οποιαδήποτε από τις πιο παραδοσιακές φιλανθρωπικές οργανώσεις που λέει πως υποστηρίζει.

Το Ίδρυμα Musk έχει εκταμιεύσει πάνω από 54 εκατ. δολάρια σε 15 χρόνια λειτουργίας, πάνω από το ένα τρίτο σε άμεσες δωρεές προς 160 φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με ανάλυση των αρχείων από τις υπηρεσίες εσόδων από το 2001 έως τα μέσα του 2017. Οι περισσότερες δωρεές αφορούν λίγες χιλιάδες δολάρια και αρκετές πήγαν σε περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, ιατρικές και διαστημικές οργανώσεις.

Άλλες δωρεές, ωστόσο, φαίνεται να αφορούν πιο άμεσα τον Μασκ και την οικογένεια του: Στους παραλήπτες συμπεριλαμβάνεται ένα σχολείο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά του, μια φιλανθρωπική οργάνωση που διαχειρίζεται ο αδελφός του, μια ομάδα που αγωνίζεται για την SpaceX και ακόμη ένα πρότζεκτ τέχνης στο αγαπημένο φεστιβάλ του Μασκ, το Burning Man.

Καμία από τις φιλανθρωπικές κινήσεις του ιδρύματος του Μασκ ωστόσο δεν κρίνεται ιδιαίτερα ασυνήθιστη όπως δήλωσε ο Χάρβεϊ Ντέιλ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Φιλανθρωπίας και Νόμου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι χρηματοδοτούν τα σχολεία των παιδιών τους και υποστηρίζουν τις δικές τους φιλανθρωπίες και πρωτοβουλίες, εξήγησε.

Την Τετάρτη, το ίδρυμα προσέθεσε την ιστοσελίδα του, μια δήλωση στην οποία αναφέρει την υποστήριξή του για την «ανάπτυξη ασφαλούς τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider