Έρχονται οι «δαγκάνες» για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ και πεζόδρομους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται οι «δαγκάνες» για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ και πεζόδρομους
Στο στόχαστρο της δημοτικής αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη, μπαίνουν τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα σε ράμπες ΑμεΑ, σε πεζόδρομους, καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis».

Με τις γνωστές «δαγκάνες» θα ακινητοποιούνται πλέον από τη δημοτική αστυνομία τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα είτε σε ράμπες ΑμεΑ, είτε σε πεζόδρομους, πλατείες καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis», στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης παρέλαβε τις καινούργιου τύπου τροχοσφιχτήρες, οι οποίες θα αρχίσουν να τοποθετούνται από την επόμενη εβδομάδα στις ρόδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που είναι παράνομα σταθμευμένα. Οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική αστυνομία ώστε να απαλλάσσονται από τη «δαγκάνα».

«Λύση» στις... εξαφανισμένες πινακίδες κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, υπάρχουν οδηγοί που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, ενώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο, ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί «δαγκάνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider