Ξεκινάει το 2019 η παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινάει το 2019 η παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα
Στη μείωση του κόστους παραγωγής αποβλέπει ο κολοσσός της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.

Έτοιμη να ξεκινήσει παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 είναι η Tesla, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Σαγκάης.

Ειδικότερα, το εργοστάσιο του κολοσσού της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να τεθεί εν μέρει σε λειτουργία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με επίσημη κυβέρνηση κυβερνητική δημοσίευση αναφορικά με την επίσκεψη του δημάρχου και του αντιδημάρχου της Σαγκάης, στο χώρο του εργοστασίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα Οκτώβρη, η Tesla απέκτησε επισήμως οικόπεδο 864.885 τ.μ. σε περιοχή στη Σαγκάη, προκειμένου να κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Εξάλλου, η εταιρεία του Έλον Μασκ άνοιξε επίσης κι ένα λογαριασμό WeChat, προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη ντόπιων εργαζομένων.

Η παραγωγή στην Κίνα, στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, θα επέτρεπε στην Tesla σημαντική μείωση κόστους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί με μειονέκτημα κόστους 55% έως 60% συγκριτικά με τον εγχώριο ανταγωνιστή της, εξαιτίας των θαλάσσιων μεταφορών και των δασμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider