Η ηλεκτροκίνηση είναι πιο καθαρή ακόμη και όταν «προέρχεται» από ορυκτά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ηλεκτροκίνηση είναι πιο καθαρή ακόμη και όταν «προέρχεται» από ορυκτά
Όσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση των ΑΠΕ τόσο πιο αποδοτική γίνεται η ηλεκτροκίνηση.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καλύτερα για το περιβάλλον από τα παραδοσιακά μοντέλα βενζίνης και αυτό το όφελος θα αυξηθεί, καθώς οι γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας θα απομακρύνονται από τη χρήση άνθρακα.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του BloombergNEF, η οποία διαπίστωσε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οχήματα με μπαταρίες ήταν περίπου 40% χαμηλότερες από ότι για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, την περσινή χρονιά. Η διαφορά ήταν μεγαλύτερη στη Βρετανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπάρχουν μεγάλες βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όσον αφορά στην Κίνα, η οποία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, εκεί, η βιομηχανία βασίζεται πιο πολύ στον άνθρακα για να παράξει ηλεκτρισμό.

Η έκθεση φωτίζει διάφορα σημεία τα οποία αφορούν στη διαμάχη σχετικά με τις εκπομπές ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια της ζωής τους, οι οποίες, ενώ δεν ρυπαίνουν κατά τη χρήση τους στο δρόμο, καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται συχνά από ορυκτά καύσιμα.

Η έρευνα του BNEF υποθέτει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν καθαρότερα τα επόμενα χρόνια, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα κλείσουν τα εργοστάσια άνθρακα και θα αντλήσουν περισσότερη ενέργεια από τις αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις.

Η ευρεία υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μειώσει τις μέσες εκπομπές κατά 90% στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από 1/3 στην Ιαπωνία μέχρι το 2040, σύμφωνα με το BNEF. Ακόμη, το παγκόσμιο μερίδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικού άνθρακα προβλέπεται να αυξηθεί από 38% πέρυσι σε 63% μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις προβλέψεις του BNEF.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider