Φτάνει Αίγιο τον Αύγουστο ο Προαστιακός – Τρεις νέοι σταθμοί και έξι στάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φτάνει Αίγιο τον Αύγουστο ο Προαστιακός – Τρεις νέοι σταθμοί και έξι στάσεις
Σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Θάνου Βούρδα.

Μέχρι το Αίγιο θα φτάνει ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος στα τέλη Αυγούστου.

Η νέα διπλή ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

Η νέα γραμμή ταχείας κυκλοφορίας ολοκληρώθηκε και σήμερα Τετάρτη, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Θάνου Βούρδα, γίνεται το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ, 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 κάτω διαβάσεις και 10 άνω διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τραίνου (άνω των 200 χλμ/ω).

Σημειολογικά, το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα είναι το πρώτο, μετά από οκτώ χρόνια αναστολής της κυκλοφορίας τρένων στο εν λόγω τμήμα, και σίγουρα με τη δρομολόγηση τρένων στο εγγύς μέλλον, θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Βόρειας Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider