Το EQS της Mercedes αναμένεται να βάλει «φωτιές» στην Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το EQS της Mercedes αναμένεται να βάλει «φωτιές» στην Tesla
Το νεότερο πολυτελές ηλεκτρικό όχημα της Mercedes-Benz θα βελτιώσει ολόκληρο το οικοσύστημα του γερμανικού κολοσσού βάζοντας φωτιές» στην Tesla.

Μπορεί ένα πολυτελές «όχημα» να αλλάξει τους συσχετισμούς ανάμεσα σε δύο «γίγαντες» της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Οι αναλυτές της Deutsche Bank αποφαίνονται θετικά, εκτιμώντας πως το νέο πολυτελές ηλεκτρικό όχημα της Mercedes-Benz θα βελτιώσει ολόκληρο το οικοσύστημα του γερμανικού κολοσσού βάζοντας φωτιές» στην Tesla.

Ο γερμανικός οίκος, αναφέρει πως η κυκλοφορία του πολυτελούς sedan EQS θα μπορούσε να είναι game changer για την Daimler στην οποία ανήκει η Mercedes, καθώς και για άλλους γερμανούς κατασκευαστές γνήσιου εξοπλισμού (OEM), όπως οι Volkswagen και η BMW.

Το EQS αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, και οι αναλυτές της Deutsche Bank με επικεφαλής τον Tim Rokossa «εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο πιθανότατα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και το σχεδιασμό και την ποιότητα» σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV).

Το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο της νέας αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes και θα έχει εμβέλεια έως και 770 km, όντας το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να καλύψει τόσα χιλιόμετρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ισχυρός άνδρας της Tesla Έλον Μασκ φαίνεται να έχει νέο αντίπαλο στη μάχη στης κορυφής στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider