Tesla: Αυτός ο αναλυτής λέει ότι η μετοχή της αξίζει μόνο 150 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αυτός ο αναλυτής λέει ότι η μετοχή της αξίζει μόνο 150 δολάρια
Η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και αξίζει μόνο 150 δολάρια, σύμφωνα με τον Craig Irwin, ανώτερο αναλυτή της Roth Capital, ο οποίος εκτιμά πως η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρέπει να κάνει περισσότερα για να δικαιολογήσει την τιμή της μετοχής των σχεδόν 700 δολαρίων.

Η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και αξίζει μόνο 150 δολάρια, που αντιστοιχεί σε discount 78%, σύμφωνα με τον Craig Irwin, ανώτερο αναλυτή της Roth Capital, ο οποίος εκτιμά πως η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρέπει να κάνει περισσότερα για να δικαιολογήσει την τιμή της μετοχής των σχεδόν 700 δολαρίων.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε χθες στα 691,05 δολάρια καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τις καλύτερες των εκτιμήσεων πωλήσεις οχημάτων.

Αλλά το ενδεχόμενο υπέρβασης των εκτιμήσεων από την Tesla «ξεκάθαρα περιλαμβάνεται ήδη στην αποτίμηση», σχολίασε ο Irwin στο CNBC. Η αποτίμηση της εταιρείας των περίπου 660 δισ. δολαρίων προσεγγίζει τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής και ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων, παρα το γεγονός ότι είναι γενικά ένας «μικρός παίκτης», είπε ο αναλυτής.

«Συνεπώς, για μένα, πρόκειται για μια παρεκτόπιση της αγοράς, το βλέπω σαν κάτι που αποφεύγει την ανάλυση των θεμελιωδών και θεωρώ πως υπάρχει χώρος για πολλές πετυχημένες εταιρείες στην αγορά. Ο κόσμος απλά υποθέτει πως η Tesla δεν έχει ανταγωνισμό όταν χαρίζει αυτή την τόσο υψηλή αποτίμηση στην εταιρεία», είπε ο Irwin.

Παρολ΄αυτά, ο αναλυτής δήλωσε bullish για τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δηλαδή στην αγορά όπου ηγείται η Tesla.

Φώτο: @Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider