Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια 
Η κεφαλαιοποίηση της ξεπερνά αυτές των Ford και General Motors μαζί.

Η Tesla ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση των 100 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο έως 6%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έφτασε έως και τα 104,5 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση της Volkswagen AG που φτάνει τα 100 δισ. δολάρια περίπου. Είναι πλέον η πιο «ακριβή» αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όλων των εποχών με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά αυτές της Ford και της General Motors μαζί.

Η άνοδος της Τετάρτης είναι το τελευταίο κομμάτι ενός ράλι που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει διπλασιάσει την τιμή της μετοχής από τότε. Η αρχή έγινε όταν η εταιρεία ανακοίνωσε μια αναπάντεχη επιστροφή στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του 2019. Το ράλι διατηρήθηκε από τον ικανοποιητικό αριθμό παραγγελιών του τετάρτου τριμήνου καθώς και από την προοπτική του νέου Gigafactory της εταιρείας στη Σαγκάη.

Το επίπεδο των 100 δισ. δολαρίων είναι σημαντικό και για τον ιδρυτή και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ καθώς ξεκλειδώνει το πρώτο κομμάτι της αμοιβής τους ύψους 346 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider