Εξωδικαστικός: Θα καούμε στην «προθέρμανση»

Ιάκωβος Γκούμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξωδικαστικός: Θα καούμε στην «προθέρμανση»

Μήνες 14 πέρασαν από το άνοιγμα της Πλατφόρμας του Εξωδικαστικού. Μήνες με ερμηνείες του Νόμου, με Εγκυκλίους, με Υπουργικές αποφάσεις με αλλαγή των διατάξεων του Νόμου, με ξανά μανά νέες εγκυκλίους και η κατάσταση δεν συμμαζεύεται. Συνοδοιπόρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την πρώτη ημέρα του Εξωδικαστικού έως και σήμερα, έχω περάσει από όλα τα στάδια, πλήρωσα με κόπο και κόστος για να μάθω εγώ και οι συνεργάτες μου, φτάσαμε στην 32η έκδοση του δικού μας εργαλείου για την επεξεργασία των δεδομένων και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο τι θέλει τελικά ο Νόμος του Εξωδικαστικού για να προχωρήσει και να πάψει να ταλαιπωρεί εμάς ως Συμβούλους και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ως Οφειλέτες.
Τελικά το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο Θεός.

Πριν λίγο καιρό μας ταλαιπωρούσαν οι ερμηνείες του Υπουργείου Οικονομικών, μετά κάποιες Ιδέες που είχαν κάποιοι Σύμβουλοι, αρχικά οι Τράπεζες δεν ήθελαν, αλλά μετά ήθελαν με τους όρους τους, μετά η ΑΑΔΕ δεν ήθελε να υπογράψει, το ΚΕΑΟ μετακόμιζε, η κοινή Υπουργική δεν έβγαινε και μπορώ να συνεχίσω αλλά πραγματικά είναι κουραστικό ακόμα και να το γράφω.

Τώρα λοιπόν μετά από 14 μήνες, «κεφάλι» στην Υπόθεση Εξωδικαστικός πήρε το Εργαλείο. Το εργαλείο που θα λύσει τα χέρια όλων των Πιστωτών και θα έλεγα ότι κάποιοι φιλοδοξούν ότι και θα τα ενώσει, θα δώσει λύσεις και θα επιταχύνει την διαδικασία. Το κάθε σύστημα όμως έχει παραμέτρους, οι οποίες αξιωματικά δουλεύουν για αυτόν που στήνει το σύστημα. Απλά να πω ότι αν τελικά το σύστημα ΔΕΝ είναι αποδεκτά δίκαιο αν δηλαδή δεν παίξει το πολύ πολύ 60 - 40 υπέρ των Πιστωτών, αλλά θέλει να παίξει 80-20, απλά θα απαξιωθεί από Συμβούλους και Οφειλέτες και τρέχα γύρευε… Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών καταργεί την 1105 του 2017 που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση για τις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η νέα εγκύκλιος 1181 του 2018 με ημερομηνία δημοσίευσης 28/9/2018, θα ισχύει αναδρομικά και για τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις. Νομίζω ότι κάποιοι χάνουν την Ψυχραιμία τους και αυτό στην παρούσα φάση είναι ότι πιο άκαιρο μπορεί να συμβεί.

Για τελευταία φορά λοιπόν: Ακούστε την αγορά, αναζητείστε τις πραγματικές ανάγκες των Μικρομεσαίων, κινηθείτε επιτέλους έξυπνα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα καούμε στην προπόνηση, χωρίς καν να παίξουμε στο παιχνίδι και θα είναι κρίμα για όλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider