Λεφτά υπάρχουν όπου τους βολεύει!

Μιχάλης Ι. Λιβανός
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεφτά υπάρχουν όπου τους βολεύει!

44 υπουργοί και υφυπουργοί!

156 γραμματείς υπουργείων και γεννιούνται προσεχώς και άλλοι!

2.568 σύμβουλοι που αυξάνονται κάθε μέρα!

21000 διορισμοί μόνιμων και άλλων τόσων συμβασιούχων μέσα στα τρία τελευταία χρόνια και ο αριθμός τους ανεβαίνει με ιλιγγιώδη τρόπο, με νέες προκηρύξεις.

600 εκατ. ευρώ αύξηση μισθολογικού κόστους στο δημόσιο μόνο τα δυο τελευταία χρόνια!

400 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τη γραφειοκρατία στο δημόσιο.

Ποια χώρα εν μέσω μνημονίου ξοδεύει πολυτελώς τα χρήματα των φορολογουμένων και ταυτόχρονα στεγνώνει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα προκειμένου να φτιάξει η κυβέρνηση της, το δικό της κομματικό κράτος; Ποια άραγε έχει την αυτοκαταστροφική πολυτέλεια να το κάνει; Η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει!

Αυτή είναι ωστόσο η μία πλευρά του νομίσματος!

Η άλλη είναι εκείνη που έρχεται σαν γροθιά στο στομάχι να σου υπενθυμίσει ότι στην κυβέρνηση αυτή δεν υπήρξε πλάνο και προτεραιότητα για τίποτα. Ούτε καν για τα αυτονόητα.

Μιλούν πχ οι κυβερνώντες για δωρεάν δημόσια υγεία και δίνουν (βάσει του προϋπολογισμού του κράτους) στους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μόλις και μετά βίας 100 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα; Ναυάγιο ο θεσμός πριν ποτέ ξεκινήσει. Ακάλυπτος ο πληθυσμός από πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και ξαναβάλε έρημε ασφαλισμένε το χέρι στην τσέπη να πληρώσεις τον ιδιώτη γιατρό, παρόλο που πληρώνεις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Άλλο παράδειγμα από την υγεία και πάλι η θυσία των 250 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) για να προσλάβουν γραμματείς, κλητήρες και φαρισαίους, και τελικά να λειτουργούν οι μονάδες χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές. Ουσιαστικά να μην υπάρχει δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα στην χώρα. Να υπάρχει μόνο μια δημόσια πρωτοβάθμια συνταγογράφηση για όσους προλάβουν τα ραντεβού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Θέλετε και αλλά παραδείγματα;

Καμία σκέψη για δαπάνες στην παιδεία, μόνο αύξηση των εισακτέων και στοίβαγμα νεοανέργων πτυχιούχων στη σειρά για μια νέα μετανάστευση!

Καμία πρόνοια για την υπογεννητικότητα. Κόβουν όμως τα επιδόματα των πολυτέκνων γιατί δεν έβρισκαν το τρομακτικό κονδύλι των 50 εκατ. ευρώ που αποδίδονταν σε αυτούς!

Καμία πρόνοια για την ασφάλεια και τα διαλυμένα περιπολικά. Και άντε βάλε φιλότιμε αστυνομικέ από τη τσέπη σου βενζίνη για να κυνηγήσεις κανένα παραβάτη! Μην περιμένεις βέβαια να ακούσεις ευχαριστώ από τον υπουργό Τόσκα γιατί όπως γνωρίζεις «δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο»!

Καμία πρόνοια για τα λεωφορεία που δεν έχουν ανταλλακτικά, αλλά χρυσοπληρώσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Και τόσα τόσα άλλα, σε ένα ατέλειωτο κατάλογο παραδειγμάτων άστοχων προτεραιοτήτων και επιλογών!

Λίγα λοιπόν μόνο παραδείγματα αρκούν για να συνειδητοποιήσει κανείς τι συντελέστηκε στην τριετία αυτήν. Παραδείγματα που μέσα στην καταχνιά της πρώτης φοράς αριστερά, αναδεικνύουν ότι αν είχαν σχέδιο πολλά μπορούν ή μπορούσαν να γίνουν αλλιώς. Ανταυτού για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα οι υπουργοί μας γεννήσανε επιχειρήματα του τύπου: «περσινά ξινά σταφύλια», «αν μπουν στο σπίτι σου κάνε τον κοιμισμένο» και σε λίγο δε ξέρουμε πραγματικά, τι άλλο μένει να ακούσουμε για να μας πείσουν ότι δεν ευθύνονται για τίποτα.

Αυτή η πολιτική και αυτοί οι πολιτικοί δεν αξίζουν σε αυτή τη χώρα. Δεν αξίζουν σε κανέναν πολίτη, που δουλεύει και φορολογείται και περιμένει να έχουν αντίκρισμα τα φορολογημένα χρήματα του.

Και αν 45 μάστοροι και εξήντα μαθητάδες ολημερίς το χτίζουνε και το βράδυ γκρεμίζεται, δε τους φταίει κανένας λαϊκός μύθος. Φταίει η ανικανότητα τους και μόνο.

Το δυστύχημα της κυβέρνησης αυτής όμως είναι ένα ζωντανό γεγονός. Μας συνέβη. Είναι η πραγματικότητα. Και την ασχετοσύνη και την ιδεοληψία τους, θα την πληρώσουμε και θα την υποστούμε μέχρι την τελευταία τους στιγμή....

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider