Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν στην καταστροφή και όχι στην ανάπτυξη

Θανάσης Πετράκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν στην καταστροφή και όχι στην ανάπτυξη

Προκαλεί ο κ. Τσίπρας και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο ότι δήθεν θα συζητήσουν για «ανάπτυξη», στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη στο λεγόμενο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο», την ώρα που έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν τις δύο λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη μαζί με το ορυχείο τους και να δημιουργήσουν χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων.

Καμία ανάπτυξη και κανένα όφελος δεν θα υπάρξει για τους πολίτες της Πελοποννήσου από αυτή την φιέστα που οργανώνει η κυβέρνηση μαζί με τον κ. Τατούλη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει το νέο της παραμύθι «τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια θα έρθει η ανάπτυξη».

Αλήθεια, για ποια ανάπτυξη θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του όταν είναι γνωστό ότι στα 2,5 χρόνια ,που όπως είπε ακόμη και ο κ. Βίζερ «έχουν αγκαλιάσει το μνημόνιο όσο καμία άλλη κυβέρνηση», καμία ανάπτυξη δεν είδαν οι πολίτες της Πελοποννήσου όπως και όλης της Ελλάδας.

Tα μόνα που έγιναν αυτά τα 2,5 χρόνια εφαρμογής του 3ου μνημονίου είναι ότι συνεχίστηκε η άγρια λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν στη μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπως οραματιζόταν ο κ. Τατούλης από το 2011.

Καμία ανάπτυξη δεν μπορούμε να προσδοκούμε τα επόμενα χρόνια γιατί από κανένα μνημόνιο δεν βγαίνουμε, αφού:

1) Ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του έχουν ήδη ψηφίσει νέο σκληρό τετραετές μνημόνιο που περιλαμβάνει:

  • Συνέχιση της λιτότητας με 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα.
  • 18% μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων.
  • Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ.
  • Περαιτέρω απορρύθμιση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
  • Περαιτέρω εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και συνολικά της δημόσιας περιουσίας.
  • Δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτών.

2) Εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια, με σκοπό την «εκποίησή τους μέσω ρευστοποίησης και άλλων μέσων»!!!.

3) Εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών μέσω σαρωτικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

4) Συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών για μετά το 2022 για άλλα 38 χρόνια, μέχρι το 2060, με νέα αυτοκτονικά πλεονάσματα ύψους 2%.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι καμία ανάπτυξη δεν μπορούν να περιμένουν οι πολίτες της Πελοποννήσου, διότι η κυβέρνηση ψήφισε το μνημονιακό πλαίσιο, να λειτουργεί για άλλα 42 χρόνια ακόμη και αν δεν ανατραπεί, αυτό είναι ενάντια σε κάθε ανάπτυξη προς όφελος του λαού διότι αποσαθρώνει και διαλύει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider