Η εμπάθεια και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζονται στο λαό

Χάρης Κάτανας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εμπάθεια και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζονται στο λαό

Στα χρόνια των μέτρων και της λιτότητας, η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "σύμμαχοι" για την αναδιοργάνωση της οικονομίας και της χώρας. Αντίθετα, είναι έννοιες που όχι μόνο δεν υπάρχουν στην πολιτική ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος αλλά αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση ακόμα και η θεωρητική τους κατάργηση.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επενδύσεις και στην αναδιοργάνωση της αγοράς μέσω της ιδωτικής πρωτοβουλίας;

Στις βαλκανικές χώρες, δραστηριοποιούνται πλέον πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της υπέρμετρης και ασταθούς φορολογίας στην Ελλάδα. Οι λύσεις είναι απλές και η πολιτική οφείλει να είναι απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, αν επιθυμεί να υπηρετήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ίδιως στις σημερινές κρίσιμες εποχές για τον λαό και την χώρα.

Χρειάζονται κίνητρα στους επιχειρηματίες που επένδυσαν σε άλλα κράτη και δημιουργούν εκεί θέσεις εργασίας, προκειμένου να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στην χώρα τους. Άμεσα εφαρμόσιμη και χωρίς δημοσιονομικό κόστος είναι η λύση των ειδικών φορολογικών ζωνών στην Βόρειο Ελλάδα, στις περιφέρειες που γειτνιάζουν με τις Βαλκανικές χώρες και πλήττονται από την ανεργία.

Η επιχειρηματικότητα απαιτεί ισχυρά κίνητρα ενεργοποίησης με ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Η υποαπασχόληση, η ανεργία, η μαύρη εργασία και η αναξιοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων στο εξωτερικό. Η "διαρροή εγκεφάλων", είναι επικίνδυνο οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο.

Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται η εμπάθεια και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπίζονται στις πλάτες του λαού και να βουλιάζουν την χώρα στην ύφεση. Θα πρέπει επιτέλους η σκοπιμότητα και η οπισθοδρόμηση να αντικατασταθούν από την προοπτική και την παραγωγικότητα. Και δυστυχώς, η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει ούτε την βούληση ούτε την ικανότητα να το πράξει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider