Δυο διαφορετικά «σχέδια» για την οικονομία και την πολιτική

Χριστόφορος Μπουτσικάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυο διαφορετικά «σχέδια» για την οικονομία και την πολιτική

Όσο κι αν το Μαξίμου πασχίζει να αποκρύψει το πραγματικό «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ για τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, προαναγγέλλοντας προεκλογικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές, δε θα τα καταφέρει. Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη βαριά και άδικη φορολογία, που μας έχει επιβληθεί τέσσερα χρόνια τώρα με μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό κράτος «ημετέρων».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μας εξαπατήσει για ακόμα μια φορά με ευκαιριακές προεκλογικές ρυθμίσεις. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ. Ουδέποτε υπήρξε. Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο, πως προσπάθησαν μάταια να αντιγράψουν ένα τμήμα του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, αλλά ούτε αυτό κατάφεραν.

Κακή αντιγραφή, με αναδιανομή της φτώχιας, χωρίς μόνιμα αναπτυξιακά μέτρα και πολύ μακριά από την προσέκλυση επενδύσεων, οι οποίες προκαλούν αλλεργία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος σήμερα.

Η απόλυτη ανυπαρξία σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής και στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών. Μετά από τέσσερα χρόνια αγαστής συνεργασίας με τους εθνολαϊκιστές του Πάνου Καμμένου, ο Αλέξης Τσίπρας «ανακάλυψε» προεκλογικά την αξία της Σοσιαλδημοκρατίας και προσεταιρίστηκε στελέχη της με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες στο πλαίσιο μιας κυνικής πολιτικής συναλλαγής.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και συγκλίσεις με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Γιατί στόχος μας είναι να σχηματίσουμε την κυβέρνηση «των Άξιων» και όχι « της Ανάγκης».

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στις κάλπες της 26ης Μαΐου θα τις εκφράσει με τον πιο ηχηρό τρόπο. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider