Οι τρεις προτεραιότητες των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2019

Μαργαρίτα Αντωνάκη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τρεις προτεραιότητες των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2019

Στις 26 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 112η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Πρόκειται στην ουσία για την ετήσια θεσμική εκδήλωση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς η οποία περιλαμβάνει το εσωτερικό κομμάτι, τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή, των εταιριών μερών μας και την ανοιχτή εκδήλωση.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό κομμάτι φέτος έχουμε αρχαιρεσίες, αναμένουμε λοιπόν να εκλεγεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ για τη διετία 2019 – 2021 και φυσικά ο Πρόεδρος. Στη συνέχεια θα οριστούν όλα τα όργανα του φορέα, η Εκτελεστική επιτροπή και οι οριζόντιες και κλαδικές επιτροπές που θα χειρίζονται τα θέματα που μας απασχολούν.

Η ανοιχτή εκδήλωση φέτος αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των θεμάτων που θα συζητηθούν και των ομιλητών που φιλοξενούμε : ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θα θέσει όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία και αφορούν φυσικά την ασφαλιστική αγορά και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην προώθηση λύσεων.

Βασικές προτεραιότητες για εμάς αποτελούν τρεις τομείς :

1. Οι Συντάξεις : μέσω επανασχεδιασμού του συστήματος μπορεί να δοθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Η πρότασή μας αφορά την εδραίωση ενός πραγματικού συστήματος 3 πυλώνων το οποίο θα βασίζεται στην κοινωνική ασφάλιση (1ος πυλώνας) η οποία λειτουργεί διανεμητικά, αλλά θα αφήνει χώρο για την ουσιαστική ανάπτυξη του 2ου (επαγγελματική ασφάλιση) και του 3ου πυλώνα (ιδιωτική ασφάλιση) οι οποίοι λειτουργώντας κεφαλαιοποιητικά, θα συγκεντρώνουν κεφάλαια που θα αναπτύξουν την οικονομία και θα βελτιώσουν τη διαφάνεια του συστήματος.

2. Η Υγεία : μέσω συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες παροχές σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνουν.

3. Οι φυσικές καταστροφές : μέσω ενός συστήματος καθολικής ασφάλισης κατοικιών, που θα ξεκινά από το σεισμό και θα επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλους καταστροφικούς κινδύνους θα διασφαλίζονται οι περιουσίες των πολιτών από καταστροφικά γεγονότα.

Τα θέματα αυτά θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕΕ σε συνδυασμό πάντα με το στρατηγικό πλάνο επικοινωνίας για την αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider