Θα τον θυμόμαστε για πάντα - Πώς φτάσαμε στην παραίτηση με αφορμή την πΓΔΜ

Σταύρος Παπαϊωάννου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα τον θυμόμαστε για πάντα - Πώς φτάσαμε στην παραίτηση με αφορμή την πΓΔΜ

Μάρτιος 2016, είναι η εποχή όπου για πρώτη φορά η κυβέρνηση ανοίγει δειλά το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τότε ο Καμμένος θα ζητήσει το κεφάλι του υπουργού κ. Μουζάλα που τόλμησε και αποκάλεσε την γείτονα Χώρα με την τότε συνταγματική της ονομασία, χωρίς όμως να το λάβει. Πολλά άλλα κεφάλια είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός και πολλοί άλλοι είχαν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να τον αποκεφαλίσει.

Με λιγότερους από 4 μήνες να μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρέπει να κτίσει την πολιτική του επιβίωση. Την αφήγηση του, την έκτισε ήδη από την συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως είναι το μόνο κόμμα στην βουλή που δεν συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία, θυμίζοντας παλαιότερες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της ΝΔ όπου αποδεχόταν τον όρο αυτό, για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Επιπλέον, ο πρώην κυβερνητικός εταίρος άρει το εμπάργκο του προς τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κίνηση με ιδιαίτερα μεγάλο συμβολισμό, αφού σβήνει την κοινή του πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, και παίρνει θέση και αυτός μαζί με το κανάλι που κέρδισε το φλουρί στην πίτα της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω να βάλει το χέρι του ο θεός στον οποίο πιστεύει ο κ. Κάμμενος και να μην ακούσουμε από το στόμα του και καμία ατάκα περί καταστροφικών μνημονίων, μιας και ήδη πέτα ατάκες περί αντισυνταγματικής συμφωνίας.

Όλοι λοιπόν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για την «Μακεδονία μας»

Η Νέα Δημοκρατία, γιατί κατάλαβε ότι έχει να κερδίσει από όλο αυτό, μιας και στην αρχή είχε παθητική στάση και βρήκε κάτι για να διαφοροποιηθεί ξεκάθαρα στα μάτια του κόσμου απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γιατί έρχονται εκλογές και πρέπει να βγάλουν την αριστερή ρετσινιά από πάνω τους μπας και επιβιώσουν, γιατί στις δημοσκοπήσεις πιο εύκολα βρίσκεις ψηφοφόρο της Ανταρσία πάρα του Καμμένου. Αλήθεια, αν δεν καταφέρει ο Πάνος Καμμένος να εκλέγει στις ευρωεκλογές αλλά ούτε και στις εθνικές, πως σκοπεύει να ξεπληρώσει τις πολυδάπανες εκλογικές του εκστρατείες;

Μαζί σε αυτή την συμμαχία της Μακεδονίας είναι φυσικά η Χρυσή Αυγή και ο Βασίλης Λεβέντης. Το θλιβερό είναι ότι, λύση δεν θέλει να δώσει ούτε το ΚΚΕ, το οποίο κρύβετε πίσω από μια ρητορική περί ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει τους συντηρητικούς και καθόλου έτοιμους για επανάσταση ψηφοφόρους του, όπως τότε με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ακόμα τον Μακεδονικό αγώνα θα δώσουν από κοινού η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο επισκέφτηκε και πρόσφατα.

Αυτοί που πιθανώς θα στηρίξουν τον πρωθυπουργό είναι όσοι τον είχαν στηρίξει σε όποιο προοδευτικό νομοσχέδιο προσπάθησε να περάσει πάρα την θέληση του Πάνου Καμμένου. Ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει απομονωμένος προς τις εκλογές. Το μακεδονικό μπλέκει ακόμα περισσότερο τα ήδη ασαφώς καθορισμένα στρατόπεδα που θα αντιπαρατεθούν στις εκλογές. Από την μια έχουμε τον σκοταδιστικό παλαιοκομματισμό από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, (με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις του ΚΙΝΑΛ) και από την άλλη ένα νόθο-φιλελεύθερο και σε καμία περίπτωση αριστερό στρατόπεδο υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τέσσερις μήνες θα ξέρουμε πόσο Ευρωπαίοι θα γίνουμε, πόσο σκοταδισμό θα παράξουμε για ακόμα μια φορά ως Χώρα ανταγωνιζόμενοι την Αυστρία, την Ουγγαρία κτλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider