Atlantis-Pak: H νέα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα (vid)

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Atlantis-Pak: H νέα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα (vid)

Το τρίτο εργοστάσιο της Atlantis – Pak, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον κλάδο πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα θα λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Agrocom του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη Θεσσαλονίκη ως «ορμητήριο» για τις αγορές των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

Αυτό σημειώνει στο insider.gr ο Artem Kan υπεύθυνος εξαγωγών της Atlantis – Pak, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Kan στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές και η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τη νέα παραγωγική μονάδα της Atlantis – Pak λόγω και του λιμανιού της πόλης.

Δείτε τη συνέντευξη:

«Δεν υπάρχει χώρος για εμάς να επεκταθούμε περαιτέρω στη Ρωσία, καθώς η αγορά εκεί μας ανήκει», σημειώνει ο κ. Kan. Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 91 χώρες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο ως κέντρο μεταφοράς των προϊόντων της στα Βαλκάνια και την Βόρεια Αφρική. «Πέρσι ανοίξαμε θυγατρικές στην Τσεχία, την Ισπανία και την Ιταλία όπου είναι οι βασικές χώρες με βάση την κατανάλωση. Τώρα κοιτάμε πιο μακριά από την Ευρώπη και θέλουμε να κάνουμε αυτό το άλμα από την Ελλάδα», τονίζει.

Η Atlantis – Pak είναι μέλος του ομίλου Agrocom, ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ιδρύθηκε το 1993 στη περιφέρεια του Ρόστοφ της Ρωσίας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας (περιβλήματα, πακέτα, μεμβράνες) για τη βιομηχανία τροφίμων. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον κλάδο της, καθώς τα προϊόντα της φθάνουν σε περισσότερους από 2.500 πελάτες σε 91 χώρες. Το εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι το τρίτο της Atlantis - Pak. Η βασική μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο Ροστόφ, ενώ η εταιρεία διαθέτει άλλο ένα εργοστάσιο στην Τσεχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider