Χαλιορής (Ο.Α.Κ.Α.): Είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο στίβο των μεγάλων εκδηλώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαλιορής (Ο.Α.Κ.Α.): Είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο στίβο των μεγάλων εκδηλώσεων
Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. μιλά στο insider.gr

H πανδημία αποτέλεσε ευκαιρία και όχι απειλή για το Ο.Α.Κ.Α., καθώς «αξιοποιήσαμε όλα τα αυτονόητα έργα που δεν είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια». Αυτό τονίζει στο insider.gr ο κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, αναφέροντας παράλληλα πως προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων με ασφάλεια και λειτουργικότητα ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και οι ανάγκες τους καθώς και όλοι όσοι κάνουν χρήση των χώρων του αθλητικού κέντρου. Σύμφωνα με το Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α., πλέον, «είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο στίβο των μεγάλων εκδηλώσεων με την άρση των μέτρων» σεβόμενοι όμως παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε ποιο βαθμό επηρεάστηκαν οι αθλητικές αλλά και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας;

Οι αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο προσαρμοσμένοι πια στα μέτρα και στις οδηγίες κατά της μετάδοσης του Covid – 19 πραγματοποιούνται συναυλίες και εκδηλώσεις με τη μορφή Drive in, φιλοξενούμε τη διεξαγωγή του Final – 8 του Basketball Champions League που θα λάβει χώρα από τις 30 έως και τις 4 Οκτωβρίου και άλλες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θεωρείτε ότι μπορούμε να δούμε επιστροφή στην κανονικότητα;

Όσο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, μειώνονται τα περιθώρια ελιγμών για άρση των περιοριστικών μέτρων. Επομένως, η πορεία της πανδημίας και οι συστάσεις των ειδικών θα επιτρέψουν σταδιακά την επιστροφή στην κανονικότητα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό και φυσικά τον Αθλητισμό ως κομμάτι της. Λόγω της ανάγκης των ανθρώπων για συμμετοχή στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα και σεβόμενοι παράλληλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο στίβο των μεγάλων εκδηλώσεων με την άρση των μέτρων.

Αντίστοιχα, υπάρχει κάποια αίσθηση του χρονοδιαγράμματος για την έστω και υπό όρους πραγματοποίησή τους;

Όλοι ελπίζουμε σ’ ένα restart, σύντομα, γι’ αυτό και δεν έχουμε χάσει λεπτό στο να είμαστε παραγωγικοί και χρήσιμοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζουν οι θεσμοί στον τομέα της υγείας και με τις υποδείξεις που ανακοινώνονται σ’ εμάς από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, πραγματοποιούνται Αθλητικές και Πολιτιστικές διοργανώσεις πάντα μέσα στα πλαίσια που μας επιτάσσουν οι αρμόδιοι φορείς για τη διασφάλιση της υγείας.

Τι έχετε κάνει από την πλευρά σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις;

Καταρχήν, θεωρήσαμε την πανδημία ευκαιρία και όχι απειλή. Ευκαιρία για να αναδείξουμε φιλότιμο, εργατικότητα, υπευθυνότητα, ισότητα, αξιοκρατία. Αξιοποιήσαμε όλα τα αυτονόητα έργα που δεν είχαν πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.Κ.Α. εδώ και χρόνια. Δεύτερον, οργανώσαμε την ενημέρωσή μας έτσι ώστε κάθε μεμονωμένος επισκέπτης να αισθάνεται το σεβασμό και την ασφάλεια που αρμόζει.

  • Δεκαέξι χρόνια μετά ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε συγκρότημα κοινόχρηστων χώρων υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑμεΑ στο προπονητήριο, στην προσπάθεια να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα χώρο που καθημερινά χρησιμοποιούν για την γυμναστική τους πάνω από τέσσερις (4.000) χιλιάδες άτομα.
  • Στο τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επισκευές, συντηρήσεις, καθαρισμοί όλων των χώρων εσωτερικά και εξωτερικά. Βάφτηκαν τα κτήρια, τοποθετήθηκαν παγκάκια, έγινε περιποίηση του πρασίνου, και απομακρύνθηκαν όλα τα άχρηστα υλικά.
  • Φέτος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργάνωσε δενδροφύτευση και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φυτεύτηκαν δέντρα στο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου, αλλά και για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης.
  • Οι τετράποδοι φίλοι που κάνουν «χρήση» του περιβάλλοντα χώρου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» παρακολουθούνται και καταγράφονται από το προσωπικό του Ο.Α.Κ.Α. και με τη συνεργασία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας πραγματοποιούνται στειρώσεις, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις, όπως αναφέρεται στον νόμο (Ν.4039/2012), ώστε όλοι οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες, καθώς και τα ζωάκια να είναι απολύτως ασφαλείς και υγιείς.
  • Ένας νέος outdoor προπονητικός χώρος, προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες, συμπληρώνοντας την δυνατότητα υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Έτσι εγκαινιάστηκε η συνεργασία των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” με το νέο υπαίθριο χώρο προπόνησης της Holmes Place, που βρίσκεται στο Κ1 Γήπεδο του Κέντρου Αντισφαίρισης. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μεγάλο χώρο 2.000τμ. Open Gym, θα παρέχεται μια ευρεία γκάμα προπονήσεων, όπως Functional και Circuit Training, Track & Field, TRX, Cycling, Yoga κ.ά. με χρήση ειδικού εξοπλισμού.
  • Στον εμβληματικό χώρο του ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» δημιουργήθηκε ο πρώτος drive-in πολυχώρος της Αθήνας, γεμάτος μουσική, ταινίες και street food για ολόκληρο το καλοκαίρι.
  • Για το συγκρότημα υγρού στίβου Ο.Α.Κ.Α., ειδικότερα, διαγραμμίσαμε 285 θέσεις στάθμευσης με παράλληλη αύξηση των θέσεων για άτομα με αναπηρία, ειδική θέση για πυροσβεστικό όχημα, για ασθενοφόρο και τις επόμενες μέρες για πρώτη φορά θέσεις με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δημιουργήσαμε θέσεις για μηχανές και ποδήλατα. Ανοίγουμε νέα είσοδο στο Parking 6 διευκολύνοντας την πρόσβαση και αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου κατά 735 θέσεις!
  • Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τα summer camps και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής βιωματικές δράσεις που βοηθούν στην ανάδειξη ιστορικών αρχαιολογικών χώρων στο Ο.Α.Κ.Α. «Σπύρος Λούης».

Πως αντιμετώπισε το θέμα η πολιτεία και τι επιπλέον προσδοκάτε;

Η πολιτεία αντιμετώπισε το θέμα με υπευθυνότητα ακολουθώντας τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, και έθεσε ψηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Σεβάστηκε ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά και φρόντισε με πολιτικό κόστος να τονώσει την οικονομία κυρίως όσων πλήγηκαν λόγω της πανδημίας και φυσικά συνεχίζει να τιμά την ευθύνη που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός.

Ως Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. με τη συνεχή και αγαστή συνεργασία και στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κύριου Ελευθέριου Αυγενάκη προτεραιότητα μου είναι η αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων με ασφάλεια και λειτουργικότητα ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και οι ανάγκες τους καθώς και όλοι όσοι κάνουν χρήση των χώρων του Ο.Α.Κ.Α.

Ειδικά στην περίπτωση του Ο.Α.Κ.Α., που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αθήνα, πως έχετε αντιμετωπίσει την πανδημία;

Παρά το γεγονός ότι οι επισκέψεις περιορίστηκαν σημαντικά λόγω του lock down το ΟΑΚΑ παραμένει ανοιχτό και φιλικό προς τους πολίτες μεριμνώντας για την ασφάλεια και την τήρηση των κανόνων υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των ειδικών. Κατά τη διάρκεια του lock down έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την απολύμανση, την καθαριότητα και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων οι οποίες δεν έχουν γίνει επί σειρά δεκαετιών ώστε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων οι αθλητές να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους και οι επισκέπτες να κάνουν χρήση των χώρων του ΟΑΚΑ με ασφάλεια

Τι σχεδιάζετε να κάνετε από δω και πέρα;

Όλο αυτό το διάστημα υλοποιούμε ένα, πραγματικά, σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης όλων των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. σε στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους που στηρίζουν κάθε προσπάθεια που κάνουμε.

Με το σύνθημα «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει», με συνεχή διάθεση και με την αμείωτη χαρά της δημιουργίας από πλευράς Διοίκησης και εργαζομένων, όλοι μαζί θέλουμε να δώσουμε ξανά ζωή ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει και πάλι το κύτταρο Αθλητισμού και Πολιτισμού της χώρας μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider