Γιάννης Καλαφατέλης: Οι προγραμματικές συμφωνίες κάνουν τη διαφορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιάννης Καλαφατέλης: Οι προγραμματικές συμφωνίες κάνουν τη διαφορά
Ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου μιλά στο insider.gr

Βρισκόμαστε τρεις μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Διεκδικείτε τη θέση του Δημάρχου απέναντι στον κ. Ζαμάνη. Γιατί να επιλέξουν εσάς οι δημότες;

Ας ξεκινήσουμε από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Η «Δύναμη Ευθύνης» είναι πρώτη με ποσοστό 40% και μια καθαρή διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη παράταξη. Έχουμε ήδη την πλειοψηφία και στον δεύτερο γύρο διεκδικούμε την επιβεβαίωση και ενίσχυση της αρχικής εντολής.

Θεωρούμε ότι η «Δύναμη Ευθύνης» είναι η παράταξη που μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά αποκρούοντας τις απόπειρες πόλωσης, διχασμού και δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής, που εκπορεύονται από τον κ. Ζαμάνη.

Η συνολική μας πρόταση για την άρση των αδιεξόδων στηρίζεται σε αυτή την ενωτική λογική. Από πολύ νωρίς διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα και καμιά παράταξη από μόνη της δεν θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει, ακόμη κι αν εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία. Η περίπτωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι χαρακτηριστική της χρεωκοπίας του μοντέλου της διοίκησης με ισχυρή πλειοψηφία. Οι προγραμματικές συμφωνίες κάνουν τη διαφορά και όχι η μικροπολιτική των αθέατων συναλλαγών.

Συνεπείς σε αυτές τις αρχές έχουμε ήδη απευθύνει δημόσια πρόσκληση προγραμματικής συνεργασίας σε παρατάξεις που θα εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρότασή μας περιλαμβάνει ειδικότερα:

(α) συναποδοχή των προγραμμάτων,

(β) αναλογική συμμετοχή προσώπων σε θέσεις ευθύνης του Δήμου και των δημοτικών ΝΠΔΔ και

(γ) αξιοποίηση στελεχών και μελών της κοινωνίας των πολιτών με αξιοκρατικά κριτήρια (γνώσεις, εμπειρία και δεξιότητες).

Ως «Δύναμη Ευθύνης» είμαστε αποφασισμένοι να διοικήσουμε τον Δήμο παραγωγικά και αποτελεσματικά και αυτό προϋποθέτει συνεργασία, συναίνεση και συγκλίσεις.

Αυτά ως προς την παράταξή σας. Γιατί όμως να επιλέξουν συγκεκριμένα εσάς;

Προσωπικά, γνωρίζω καλά τι μπορώ να καταφέρω και τι όχι. Αντιλαμβάνομαι τα όριά μου, τις δυνατότητές μου, τις αντοχές μου.

Και έχω δώσει επανειλημμένα εξετάσεις.

Ξεκίνησα από την Κοινότητα Κρυονερίου. Είχα μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και απειρία. Οι θητείες μου συνέπεσαν με την οικιστική ανάπτυξη, την πληθυσμιακή έκρηξη και τη μετάλλαξη του Κρυονερίου από ένα χωριό προσφύγων σε ένα προνομιούχο προάστιο της Αθήνας. Με τεράστια προβλήματα στις υποδομές, που δεν αναπτύσσονταν με τους ίδιους ρυθμούς. Δεν ήταν δυνατό άλλωστε. Όμως, το στοίχημα το κερδίσαμε. Ύστερα βρέθηκα στο Δήμο Διονύσου. Άλλα τα μεγέθη. Άλλη η ανθρωπογεωγραφία, διαφορετικές νοοτροπίες κι ένας Δήμος που βρήκαμε «στα χαρτιά» και έπρεπε να τον οργανώσουμε να δουλεύει. Και να δουλεύει αποτελεσματικά. Το πετύχαμε απόλυτα συνενώνοντας χωρίς κλυδωνισμούς και τριβές επτά διαφορετικούς Δήμους και Κοινότητες σε ένα ενιαίο και λειτουργικό Δήμο.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ισχυρά σας «χαρτιά», τα πλεονεκτήματα της πρότασης με την οποία απευθύνεστε στους πολίτες;

Πιστεύω ότι στον πυρήνα της πρότασής μας βρίσκεται η αποδεδειγμένη και μετρήσιμη ικανότητα επίλυσης των τοπικών προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σχεδιάζουμε να μετατρέψουμε το Δήμο από ένα απρόσωπο και απόμακρο γραφειοκρατικό μηχανισμό, σε μια φιλική δομή με χαρακτηριστικά αμεσότητας και εγγύτητας στο δημότη.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με:

- ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης, απλό και φιλικό για τον χρήστη, και

- ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο άμεσης επέμβασης με 24ωρη ετοιμότητα (δημοτικές υπηρεσίες, πολιτική προστασία για πυρκαγιές και πλημμύρες, πρώτες βοήθειες, μεταφορά σε νοσοκομείο, οχήματα σε περιπολία για συνδρομή, παρατηρητές της γειτονιάς).

Επιδιώκουμε, και θα το πετύχουμε, κανείς πολίτης να μην αισθάνεται μόνος, ευάλωτος και απροστάτευτος.

Η «Δύναμη Ευθύνης» είναι η μόνη Υπεύθυνη Δύναμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider