Βασίλης Κικίλιας: Οι αμυντικές βιομηχανίες πρέπει να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασίλης Κικίλιας: Οι αμυντικές βιομηχανίες πρέπει να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης
Η αμυντική βιομηχανία της Ελλάδος μπορείς να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, βοηθώντας ταυτόχρονα και την οικονομία, τόνισε ο Βουλευτής Α’ Αθήνας και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο insider.gr, στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Κικίλιας τόνισε εξήρε την ανάγκη να εισαχθούν νέες τεχνολογίες στην άμυνα, οι οποίες και το κόστος των αμυντικών δαπανών θα μειώσουν αλλά και το αξιόμαχο της Ελλάδος θα ενισχύσουν.

Όπως τόνισε, τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν σε έναν νέο πατριωτισμό, καθώς ο Έλληνας έχει τεράστιες δυνατότητες, και η μιζέρια και η κατεντρέχεια πρέπει να σταματήσει. «Έχουμε φωτεινά νέα μυαλά και πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους αυτούς τους Έλληνες, είτε αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό», τόνισε.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά βήματα της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως υπάρχει νέο σχέδιο και νέα πορεία για το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η οποία είναι συνυφασμένη με τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ξεκαθάρισε δε ότι «πιστεύουμε στις συνέργειες του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, με διαφάνεια και καθαρότητα»

Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις στο κομμάτι της ενέργειας και την προοπτική εύρεσης σημαντικών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, υποστήριξε πως «αν έχουμε τόσο μεγάλο φυσικό πλούτο γιατί να μην τον εκμεταλλευτούμε, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών»

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider