Με το βλέμμα στη Yellen η Ασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στη Yellen η Ασία

Στο κόκκινο έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με τους επενδυτές να παρέμειναν επιφυλακτικοί, παρατηρώντας στενά τις διακυμάνσεις που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων κι έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αμερικανικό κογκρέσο όπου σήμερα Τρίτη θα μιλήσει η ίδια η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Fed είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος αντί τεσσάρων που ήταν ο αρχικός στόχος λόγω της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Ωστόσο, τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το ΑΕΠ και την απασχόληση στις ΗΠΑ γεννούν προσδοκίες για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων ακόμα και τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 0,18% στις 17.103,53 μονάδες, ο ASΧ 200 στην Aυστραλία σημείωσε πτώση 1,57% στις 5.004,50 ενώ ο Kospi κινήθηκε ανοδικά κατά 0,62% στις 1.994,91 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κινήθηκε πτωτικά κατά 1,72% κλείνοντας στις 2.906,81 μονάδες ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση κατά 0,31% στις 20.283,30 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider