Η Fed «ρίχνει σκιά» στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fed «ρίχνει σκιά» στις ευρωαγορές

Συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εναρμονισμένα με το κλίμα της χθεσινής διαπραγμάτευσης στη Wall Street.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις ευρωαγορές τόσο από τη νέα ενίσχυση του δολαρίου, και τη συνεπαγόμενη υποχώρηση των εμπορευμάτων, όσο και τα νέα σχόλια από τα «γεράκια» της Fed που ζητούν αύξηση των επιτοκίων «εδώ και τώρα».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με απώλειες 0,93% στις 1.324,26 μονάδες, ενώ πτώση άνω του 1% καταγράφει ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρώντας στις 6.135,56 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX χάνει το 0,82% της αξίας του στις 9.940, 85 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 1,17% στις 4.372,23 μονάδες.

Σκιά έχουν ρίξει πάνω από τις αγορές οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed που τάσσονται υπέρ της άμεσης αύξησης των επιτοκίων, σε αντίθεση με το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το μέλος του δ.σ. της Fed James Bullard υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα η κεντρική τράπεζα να αναλάβει δράση αυξάνοντας τα επιτόκια του δολαρίου, ενώ την άποψη αυτή έχουν συμμεριστεί και άλλοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ενισχύοντας τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το αποτέλεσμα ήταν το δολάριο να καταγράψει άνοδο, ενώ τα εμπορεύματα και κυρίως το πετρέλαιο κατέγραψαν πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider