Με αρνητικό βηματισμό η εκκίνηση των ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό βηματισμό η εκκίνηση των ευρωαγορών

Ήπια πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, στον απόηχο της πτώσης της τιμής εμπορευμάτων.

Ειδικότερα αυτή την ώρα ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 6.188,96 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,01% στις 9.949,62 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,47% στις 4.441,60 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση κατά 0,51% στις 339,96 μονάδες.

Διορθωτικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου με τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 1,90% στα 38,69 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 1,23% στα 40,69 δολάρια.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διαμήνυσε ότι «έχει έρθει η ώρα να υπάρξει μία νέα φάση οικονομικής ένωσης, η οποία πρέπει να ξεκινήσει από την πολιτική ενοποίηση» καλώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να προωθήσουν φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες να ωφελούν τις επενδύσεις, την έρευνα και την εκπαίδευση.

Παράλληλα, επιτάχυνση παρατηρήθηκε και στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, λόγω της ισχυρότερης βιομηχανικής παραγωγής και της υψηλότερης ιδιωτικής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου η γερμανική οικονομία έχει πιθανώς αναπτυχθεί περισσότερο από το 0,3% σε τριμηνιαία βάση.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η βρετανική εταιρεία λιανικής J Sainsbury επιβεβαίωσε μια πρόταση 1,4 δισ. στερλίνων (2 δισ. δολαρίων) για την ιδιοκτήτρια του Argos, Home Retail Group. Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή, η Steinhoff απέσυρε το ενδιαφέρον της, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα υποβάλλει επίσημη πρόταση. Η πρόταση της Sainsbury ανέρχεται σε 173,2 πένες ανά μετοχή, που περιλαμβάνει 0,321 μετοχές της Sainsbury, 55 πένες σε μετρητά και ένα ειδικό μέρισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider