Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο δεχόμενο έντοτες τεχνολογικές πιέσεις αλλά καταφέρνοντας ωστόσο να περιορίσουν τις απώλειες που κάτα την συνεδρίαση ξεπέρασαν τις 280 μονάδες. Οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα και η βουτά της Macy's ενίσχυσαν το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι απώλειες στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές και οι επενδυτές παρέμειναν προβληματισμένοι για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στις άμεσα εκτεθεμένες στην τουρκική λίρα αγορές που μπορεί να προκαλέσει η αμερικανοτουρκική κρίση.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,54% ή 137 μονάδων στις 25.162, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,76% στις 2.818 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,23% στις 7.774 μονάδες. Ο τεχνολογικός τομέας διολίσθησε άνω του 1,5%, επιβαρυμένος από τα αρνητικά αποτελέσματα της κινεζικής Tencent ενώ στο κόκκινο έκλεισαν και οι μετοχές κι άλλων τεχνολογικών κινεζικών εταιρειών, όπως της Alibaba και της JD.com.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Μerck (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-3,79%) και Βoeing (-2,18%).

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκε και η μετοχή της Macy's, η οποία υποχώρησε πάνω από 15% μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου. 

Η τουρκική λίρα έπεσε στο ιστορικό χαμηλό των 7,24 λιρών το δολάριο τη Δευτέρα, αλλά την Τετάρτη η ισοτιμία ανέκαμψε κοντά στο επίπεδο των 6 λιρών.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,2% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,1%. Ωστόσο η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών το τρίτο τρίμηνο με το άλμα να φτάνει το 2,9%