Εμπόριο και γεωπολιτικοί κίνδυνοι κράτησαν πίσω τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπόριο και γεωπολιτικοί κίνδυνοι κράτησαν πίσω τη Wall Street

Υποχώρησαν την Τρίτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας, αλλά και λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων που παραμένουν υψηλοί.

Ο Dow Jones υποχώρησε σχεδόν 180 μονάδες (-0,72%) στις 24.834 μονάδες, ο S&P 500 είχε πτώση 0,31% στις 2.724 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,21% στις 7.378 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις πρόσφατες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, φρόντισε όμως να αφήσει την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Γιαε-ιν, στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Κίνα «ήταν μία αρχή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ιστορική συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider