Ισχυρά κέρδη και στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη και στις ευρωαγορές

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι ευρωαγορές σήμερα, με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να λειτουργούν υποστηρικτικά για δεύτερη μέρα.

Ο κ. Draghi λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι τον περασμένο Ιούνιο αναγνωρίζοντας πως η ελληνική κυβερνητική έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά στη δημοσιονομική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικότερα αυτή την ώρα στα Ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 ενισχύεται κατά 1,71% στις 5.872,69 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,88% στις 9.754,21 μονάδες. Ισχυρή άνοδο, 2,44%, καταγράφει αυτή την ώρα και ο γαλλικός CAC40 ο οποίος κινείται στις 4.310,67 μονάδες

Την αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύει και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, όπου μετά από αρκετές ημέρες, ανέκτησαν το ψυχολογικό όριο των 30 δολαρίων. Ειδικότερα, τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 4,30% στα 0,8 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,79% στα 30,65 δολάρια.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Total και Shell ενισχύονται κατά 4% και 3% αντίστοιχα, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του πετρελαίου. Αντίθετα, πτώση 2% σημειώνει η Philips, μετά την αποτυχία πώλησης της Lumileds.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider