Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές

Μεικτή εικόνα με οριακές μεταβολές παρουσιάζουν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η αναταραχή στις κινεζικές αγορές εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στη διεθνή οικονομία.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10:43), ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,24% στις 5.898,51 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,19% στις 9.867,59 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,26% στις 4.344,86 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,16% στις 340,79 μονάδες.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα το πρωί, το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με πτώση 5,33% διευρύνοντας το αρνητικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα εταιρικά νέα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Matthias Müller ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων και ανακοίνωσε την επέκταση των επενδύσεων και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron τάχθηκε εναντίον της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., τονίζοντας ωστόσο, ότι η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει κάθε «επιθυμία» του βρετανικού λαού, όπως αυτή θα εκφραστεί στο επίμαχο δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider