Kέρδη 1,5% για τις ευρωαγορές στην εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kέρδη 1,5% για τις ευρωαγορές στην εβδομάδα

Σημαντική πτώση κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό το βάρος της συνεχούς διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, οι ευρωπαϊκές αγορές μέτρησαν κέρδη.

Ειδικότερα, την Παρασκευή ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 361,77 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 1,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,53% στις 6.070 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 1,08% στις 10.622 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1,00% στις 4.631 μονάδες.

Στο μεταξύ, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις λήξεις των παραγώγων να ασκούν περιορισμένες πιέσεις στις δεικτοβαρείς μετοχές.

Οι τοποθετήσεις στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση και άφησαν υποσχέσεις για την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες για όσο διάστημα ο γενικός δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 666 μονάδων, οι πωλητές θα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 623,07 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider