Η πρόσθετη χαλάρωση στην Ιαπωνία πιέζει το δολάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρόσθετη χαλάρωση στην Ιαπωνία πιέζει το δολάριο

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το δολάριο έναντι του γεν, στον απόηχο των ανακοινώσεων της BoJ για επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης που αιφνιδίασαν τους επενδυτές.

Στις 6.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία δολαρίου/γεν κατέγραφε απώλειες 0,89% στο 121,48.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τις αγορές με την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να αυξήσει τη θέση της σε ομόλογα μακράς διάρκειας και εγχώρια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια.

Η «έκπληξη» που επιφύλασσε η BoJ αντανακλά μια ανανεωμένη «αίσθηση του επείγοντος» που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά στον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.

Η κεντρική Τράπεζα διευκρίνισε ότι σκοπεύει να επιμηκύνει τη μέση υπολειπόμενη διάρκεια των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων που αγοράζει στα 7-12 έτη, από 7-12 έτη. Σταθερό θα διατηρήσει, ωστόσο, τον στόχο αγορών ομολόγων στα 80 τρισ. γεν (650 δισ. δολάρια).

Επίσης, θα προβεί στην αγορά επιπλέον 300 δισ. γεν σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), επιπλέον των ETF ύψους 3 τρισ. γεν που έχει αγοράσει από τα τέλη του 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider