Άνοδος στη Wall Street μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Με άνοδο άνοιξε η Wall Street μετά την ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων από την Fed την Τετάρτη, η οποία αποτελεί και την πρώτη μετά από εννέα χρόνια. Όπως εκτιμά ο επικεφαλής της χρηματιστηριακής εταιρείας Convergex, Peter Coleman η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% «ήταν κάτι αναμενόμενο». Το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στη συνεχόμενη μείωση των τιμών του πετρελαίου , κάτι που προκαλεί και πτώση στην αγορά, σημειώνει.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 17.790,31 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 2.075,29 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,30% στις 5.086,26 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1,083 δολαρίων.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,75% στα 1.058 δολάρια ανά ουγκιά ενώ οριακή άνοδο 0,25% καταγράφει το αργό πετρέλαιο, στα 35,58 δολάρια το βαρέλι, λίγο πιο πάνω από το χαμηλό επτά ετών που έπιασε πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider