Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Με άνοδο έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street με τους δείκτες να αποκομίζουν ισχυρά κέρδη ύστερα από την ανακοίνωση της Fed για αύξηση των επιτοκίων στο 0,25%.

Η απόφαση αυτή εγκαινιάζει μια περίοδο νομισματικής σύσφιξης καθώς η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι θα προχωρήσει και σε επιπλέον αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,28%, στις 17.749,09 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,52% στις 5.071,13 μονάδες και ο S & P 500 έκλεισε με άνοδο 1,45%, στις 2.073,07 μονάδες.

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, μετά από τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) που έδειξαν αύξηση στα αποθέματα αργού κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τον κλάδο της απασχόλησης, το Νοέμβριο άνοδος σημειώθηκε και στις κατασκευές κατοικιών, κάτι που αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς παρά την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Αντίθετα, η βιομηχανική παραγωγή έδειξε να επηρεάζεται αρνητικά από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες οι οποίες επιβάρυναν τον κλάδο της ενέργειας και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, γύρισε ανοδικά το δολάριο έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0919 από 1,0932 την προηγούμενη μέρα.

Στο «μέτωπο» της αγοράς η φαρμακοβιομηχανία Valeant μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider